Най-отявления противник на НОЩ и експертите там, доц. Атанас Мангъров , отново

...
Най-отявления противник на НОЩ и експертите там, доц. Атанас Мангъров , отново
Коментари Харесай

Мангъров: Ако всеки ходи да се тества, системата ще блокира. Който няма симптоми, да си живее нормално!

Най-отявления съперник на НОЩ и специалистите там, доц. Атанас Мангъров , още веднъж съумя да поразбуни духовете с изявление.

Повод за изявлението му бе фактът, че Мангъров бе посетител на Георги Любенов в Българска национална телевизия, а в следствие се оказа, че водещият е бил позитивен за ковид. Вместо да се стресне, обаче, доцентът от Инфекциозна болница съобщи, че ще продължава да лекува пациентите си и няма да се тества за ковид.

Според него все още е прекомерно рано и даже да е инфектиран пробата няма да покаже това.

„  Човек, който няма симптоми трябва да си живее обикновено, човек който има признаци, в случай че доста желае да иде да се изследва. Ако всеки върви да се тества, то нашата система ще блокира. Всеки ден в болничното заведение контактувам с хора които са позитивни на ковид, това не значи, че би трябвало да се тествам всякога щом си мия зъбите “, безапелационен бе Мангъров пред БТВ.

Според него това е нов вирус, който ще премине през всички хора, а тези, които се откриват не са заболели, а инфектирани.

„ Ако действаме по-такъв метод и тестваме всеобщо ще влезем в една задънена улица. Тук не става въпрос за изключително рискова зараза. Истински болните хора са в интензивните структури. Там те са с един по-малко в сравнение с през вчерашния ден “, сподели още Мангъров.

„ Не съм отказал да си направя тест. Ако дадат наставление, ще си направя “. „ Ние в Инфекциозна болница контактуваме всеки ден с хора, които има признаци, забележителна част от тях се оказват инфектирани и това значи, че непрестанно би трябвало да се тестваме, това е неуместно “, безапелационен е доцент Мангъров.

„ Това, че господин Любенов се е оказал позитивен, той е подобен, тъй като се е изследвал. Но на него му няма нищо, нали? Ако се беше изследвал след две седмици, отново щеше да е позитивен “, добави доцент Мангъров.

„ Системата на отчитане на случаите е извънредно манипулативна, тъй като не се оповестява какъв брой нови хора са изследвани, какъв брой от тях са позитивни и в случай че тези данни не се показват правилно, ние единствено се плашим “, изясни още той. По думите му, всички ще се заразим с ковид, само че доста малко се разболяват и демонстрират признаци на рисковото заболяване.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР